Kunradersteen, geheel naar uw eigen smaak!


Kunradersteen bij Senden Natuursteen B.V.

U kunt bij ons uiteraard ook terecht voor Kunradersteen, een zeer favoriete steensoort uit Kunrade. Kunradersteen is een kalksteen, geelgrijs van kleur, die het onderste gedeelte vormt van de geologische formatie van Maastricht. De Kunradersteen wordt gevonden bij Kunrade. Het gesteente lijkt qua uiterlijk veel op krijtgesteente of "Limburgse mergel", maar Kunradersteen is veel harder.

De omgeving van Voerendaal, voornamelijk Kunrade, is bekend vanwege de aanwezigheid van Kunradersteen. Kunradersteen is vanaf de Romeinse tijd gebruikt voor het bouwen van kerken, boerderijen, bruggen, kastelen, kloosters, etc. Kunradersteen wordt ook wel Kunrader Kalk, Kunrader Steen, Kundersteen, Kalk van Kunrade, Kunrader Kalksteen, Krijt van Kunrade, Kunrader Krijt en Kundersjtee genoemd.


Senden Natuursteen B.V. is uw professional op het gebied van Kunradersteen. We denken met u mee, kunnen u adviseren over verschillende toepassingen en hebben veel ervaring in het verwerken van Kunradersteen.


Wist u dat Kunradersteen heel goed isoleert en een lange levensduur heeft? Mede daardoor is Kunradersteen voor veel verschillende toepassingen te gebruiken. Het is een natuurproduct, het oogt natuurlijk en biedt een rustige uitstraling.

We gaan aan de slag met uw wensen, zodat u een product krijgt waar u tevreden over bent en dat aansluit bij uw persoonlijke situatie.


?>